Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nová sezona je tady! Polančané startují na hřištích soupeřů

07.08.2015 | Jan Tajzler

Krátká letní pauza je definitivně u konce. Následující víkend bude ve znamení startu nového fotbalového ročníků ve Zlínském kraji. S jakými ambicemi jdou do boje chlapci Polančané? Co nového se přes léto událo ve fotbalovém zákulisí a na jaké nové soupeře se můžou těšit diváci, odpovědi naleznete v našem předsezonním informačním článku.

Cílem dorostenců bude záchrana

Dorostenci v loňském ročníků možná některé trochu překvapili, málokdo po exitu hráčů ročníků 1995 očekával, že by se omlazený dorost mohl pohybovat v horních patrech tabulky. Mladíci z Valašské Polanky se však nyní musejí vyrovnat s odchodem útočného dua Daněk – Maček, které táhlo dorostence v loňské sezoně. Komplikace pro trenéra Kolínka nastávají také v případě Adama Kurtina, kterého chce mateřská Horní Lideč poslat na hostování do konkurenčních Valašských Klobouk. V nové sezoně tak bude muset polanský dorost najít nového střelce. Tým bude spoléhat na Michala Barana společně s Adamem Zemánkem, právě tito dva odchovanci Valašské Polanky by měli být tahouny mužstva a to jak na hřišti, tak i v kabině. Brankoviště by měl střežit Rostislav Zrník, jenž vloni zažil premiérovou sezonu v dorosteneckém dresu a ukázal, že může být spolehlivou jedničkou. Nyní je však Zrník zraněný a start nové sezony mu nejspíš unikne. Už na jaře se mezi tři tyče musel postavit Martin Daněk, nadějný žák kterého chtěl trenér Kolínek využívat v útoku, se v brankovišti ukázal jako alternativní náhrada. Skvělý výkon podal Daněk hlavně proti Újezdu, kdy musel čelit několika tutovým šancím favorizovaného soupeře a kapituloval pouze jednou. Nově by měl dorostenecký tým doplnit Šimon Kovalčík. Další posilou je Petr Rapant, hráč ročníků 1997. Z Hovězí přichází na hostování David Šimčík, ročník 1998. I tak bude cílem dorostenců zachránit krajskou soutěž. Premiéra nové sezony čeká naše mladíky na hřišti v Juřince, utkání startuje v sobotu ve 14:30. Nově se dorostenci budou utkávat s celky Hulína, Bylnice a Napajedel

Muži roli favorita přijímají, ale s pokorou

Na jaře roku 2014 byla Valašská Polanka svědkem skvělé jarní stíhací jízdy v podání dorostenců. Jaro roku 2015 přineslo jarní stíhačku v podání mužů a dobrým signálem pro budoucnost polanského fotbalu je fakt, že při ní byly téměř totožní hráči jako v dorosteneckém dresu o rok dříve. Jedenáct vítězství v řadě, překonání klubového rekordu, k dokonalosti už snad chyběla jen zlatá placka na krku, od které byl polanský tým na konci sezony vzdálen rozdílem tří bodů. Pomyslný bronz byl však jarním cílem mužstva trenéra Karla Hajdy, jenž dokázal ve své první sezoně udělat s mladým týmem velký úspěch. Jeho tým si získal uznání nejen svých příznivců, ale také soupeřů i soupeřových diváků, zvýšený zájem fotbalových diskuzí, to nemohlo uniknout ani regionálním novinářům.

Polančané si svou jarní jízdou získali respekt, ten je zavazuje k tomu, aby se o podobný úspěch poprali také v nové sezoně a předpoklady k tomu Hajdův tým dozajista má. Mladý kádr zůstává pohromadě, zkušenosti v něm zastupuje brankářská stálice v podobě Jakuba Kolínka, obranné řady si bere na starost kapitán Roman Trčka se svým zkušeným parťákem Petrem Filgasem. Ofenzivě dodává klid Jaroslav Gergela. K těmto pilířům má trenér Hajda spoustu mladých talentů, především bratry Mačkovi, kteří jsou již nepostradatelným článkem základní sestavy polanského celku, nutno dodat, že Filip Maček prodělal v mužích teprve první oficiální sezonu, přesto v týmu nastupuje již třetí sezonu. Podobně je na tom jeho mladší bratr David, ten s dorosteneckou kariérou skončil teprve na jaře a po dlouhých letech se může plně soustředit pouze na jeden tým. Skvělou sezonu odehrál také David Ondra, bravůrně si v mužském dresu počínali dorostenci Lukáš Daněk a Michal Baran. V obraně se vedle zkušených borců výborně prezentují bratři Adámkovi, kteří dokáží velmi efektivně podporovat i ofenzivní činnosti.

Valašská Polanka odehrála v letní pauze dvě přátelská utkání. Nejprve na půdě Valašských Příkaz, s účastníkem I.A třídy po vyrovnané hře nakonec padla nejtěsnějším možným rozdílem. Druhá příprava už představovala generálku na soutěž, odehrála se v úterý 4. Srpna, do Valašské Polanky dorazil celek Halenkova a na Horní Vsacko se vracel s náloží 7:1.

Nyní už se tým soustředí na start nové sezony, nebude to nic jednoduchého. Polančané zajíždějí v úvodním kole na půdu do Kateřinic. Právě Kateřinice jsou jediným soupeřem z loňské sezony, který Polančanům nedaroval jediný bod, nyní Polančané odstartují právě zde novou sezonu. Domácí premiéra čeká na muže v neděli 16.8. proti celku Ratiboře. Nováčky soutěže jsou Hrachovec, Prlov a Vizovice.

Fotbalová revoluce

Ne, vedení FAČR letní pauzu přečkalo ve zdraví. Revoluce se konala tam, kde není důležitý sportovní talent a to v administrativě. Od 1. července 2015 musejí všechny fotbalové kluby přejít na elektronickou administrativu. Pro oddíly to znamenalo zřídit na svých hřištích připojení k internetu. Elektronická administrativa nese řadu výhod. Minulostí jsou fronty na svazu, kde se zástupci jednotlivých klubů snažili na poslední chvíli vyřídit přestup hráče či jeho hostování popř. střídavý start. Také zápisy o utkání již nebudou v papírové formě, ale elektronicky. Rozhodčí už nebudou vyplácení v hotovosti, jako to bylo doposud, svaz bude oddílům měsíčně zasílat výpis plateb za služby arbitrů. Také registrační průkazy už s sebou vedoucí mužstev nebudou muset nosit. Tuto elektronickou administraci budou mít v polanském klubu na starosti Jakub Kolínek a Jan Tajzler.

Rekonstrukce hřiště a úpravy v areálu TJ Sokol

Během letní pauzy se znovu opravovalo hřiště, především pokutové území. Po loňské úspěšné obnově se i nyní prostor znovu zatravnil, tyto práce měl na starosti stejně jako loni Ondřej Zbranek a pod jeho vedením vypadá pokutové území opravdu na úrovni. Co však našemu hřišti schází je stejně jako všude jinde voda, extrémní sucha zapříčinila, že trávník se sladil do zelenožluté barvy, kropení hřiště nemohlo vynahradit tolik potřebný déšť, který by v letní pauze hřišti pomohl. Při domácí premiéře proti Ratiboři si pak diváci určitě všimnou nově položené dlažby v přístřešku vedle starých šaten. Podstatnou část práce zvládl Sokol díky brigádám, které vedl Jakub Kolínek. Obec Valašská Polanka pak v areálu nainstalovala také nové lavičky a stoly. Obě úpravy v areálu ocení nejen příznivci polanského fotbalu, ale také návštěvníci kulturních akcí. Touto cestou děkujeme všem brigádníkům, kteří věnovali svůj volný čas k provedení těchto úprav či oprav.

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS