Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci promarnili přesilovou hru a Bylnici podlehli v penaltách

30.04.2016 | Jan Tajzler

Mužstvo dorostenců mělo v plánu získat další body do tabulky. Polanským mladíkům se sice povedlo ukořistit bod proti třetímu týmu tabulky, ale tento zisk je oslavován se smíšenými pocity. Domácí totiž mohli rozhodnout ve druhé půli, kdy dostali možnost přesilové hry, vytvořili si tutové šance, ale trestuhodně je neproměnili. V pokutových kopech, které už bývají loterií se Kolínkovým svěřencům nezdařilo a Bylnice si odvezla bonusový bod navíc.

VALAŠSKÁ POLANKA - BYLNICE 1:2n.p. (1:1)

Domácí tým se dostal do slibné šance již v 1. minutě, mezi dvěma obránci se na brankáře Divoše řítil Baran, ale na hostujícího brankáře nevyzrál. Hosté poté získali územní převahu, ale do šancí se dostávali domácí. V 10. minutě přihrával Baran do střelecké pozice Martinu Daňkovi, tomu střela nesedla úplně dle jeho představ, ale brankář Divoš tuto situaci podcenil a míč dokonce orazítkoval tyč jeho brány. Další protiútok předvedli Polančané v 17. minutě, střeleckou pozici si vypracoval znovu Baran, ale Divoš byl připraven jeho střelu likvidovat. Hosté poprvé zahrozili ve 24. minutě, přesnou mušku však Sucháček postrádal, stejně jako záhy jeho spoluhráč Tkadlec. Ve třetí desetiminutovce byla Bylnice aktivní, ve 27. minutě byl na konci útočné akce Lukáč a díky skvělému zákroku brankáře Zrníka nešli hosté do vedení. Branková radost nastala poprvé ve 30. minutě a důvod k úsměvu měli domácí hráči, to když novic v polanském dresu Radek Filgas vyslal do úniku Barana, ten nechal za sebou oba obránce hostů a prostřelil Divoše. Vedení Polančanů ovšem nemělo dlouhou životnost, hned ve 32. minutě srovnal z výkopu brankáře Divoše Lukáč. První půle tak skončila remízou.

Úvod druhé půle přinesl vyrovnaný fotbal, na další brankovou příležitost se čekalo do 61. minuty, Lukáč se octl ve slibné pozici a z voleje rozvlnil boční síť Zrníkovy brány. Strhnout vedení na stranu hostů mohl o tři minuty strhnout Sucháček, ale ani podruhé nebyl úspěšný. Pro Sucháčka to bylo možnost poslední neboť následný protiútok domácích bránil jen za cenu faulu, který rozhodčí Filgas ocenil žlutou kartou, jelikož se jednalo o druhou žlutou, zamířil Sucháček pod sprchy. I přes početní výhodu se do slibné střelecké pozice dostal Lukáč a jeho přízemní pokus jen těsně minul Zrníkovu svatyni. Poté už Polančané zjistili, že jsou na hřišti ve výhodě jednoho muže navíc. V 71. začala útočná snaha domácího týmu o rozhodnutí utkání. Nejprve se snažil o branku Růžička, jeho rána z 20m byla Divošem sražena na roh. Další příležitost se dostavila v 77. minutě Pilčík přenechal míč Daňkovi, jeho rána zamířila nad. Na počátku poslední desetiminutovky Šimon Kovalčík servíroval do samostatného úniku Baranovi, jenže domácí kapitán bránu přestřelil. O minutu později mohl Baran složit reparát, znovu se řítil zcela sám na Divoše, ale znovu selhal. Bylnice nápor Polančanů přečkala a dovedla utkání do pokutových kopu.

Penaltový rozstřel zahájili domácí, Růžička v první sérii proměnil, ovšem za hosty nedokázal na Zrníka vyzrát Jambor. Domácí tým poslal do dvoubrankového vedení Zemánek, za hosty tentokrát kontroloval Kolínek. Ve třetí sérii si kalich hořkosti vypil do dna domácí kapitán Baran, když trefil pouze tyč Divišovy branky. Hosté reagovali vyrovnáním, které obstaral Chovančík. Domácím vrátil střeleckou úspěšnost Pilčík, Bylnici podpořil Lysák. Na počátku páté série branku netrefil Šimon Kovalčík, a o vítězství Bylnice tak rozhodl Tkadlec.

Sestava Valašské Polanky: Zrník – Zemánek, Srba, Liška, Filgas R. – Růžička, Polák, Babica, Pilčík – Baran, Daněk M.

Střídali: Vaněk 46., Kovalčík 60., Řepka 90.

Sestava Bylnice: Divoš – Fojtík, Chovančík, Lukáč, Kolínek, Tkadlec, Lysáček, Strnka, Sucháček, Kozubík, Miklas.

Střídali: Jambor 82.

Branky: Baran – Lukáč.

Žluté karty: Pilčík, Liška – Tkadlec, Sucháček.

Červené karty: Sucháček.

Rozhodčí: Filgas.

Ohlas trenéra Jakuba Kolínka (Valašská Polanka): Z dnešního zápasu je pro nás bod málo. Měli jsme na to, zejména po vyloučení hostujícího Sucháčka, abychom ve druhém poločase zvítězili za tři body. V penaltové loterii jsme minulý týden brali bod navíc, nyní byl úspěšnější soupeř. Pro nás je však každý bod se soupeřem, který je nad námi v tabulce (což je téměř každý) dobrým výsledkem a dodává nám to motivaci do dalších zápasu po nepovedeném podzimu.

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS