Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Polanský Sokol oslavil 80. výročí od svého vzniku

05.08.2017 | Jan Tajzler

Přesně před týdnem žila Valašská Polanka oslavami 80. výročí založení TJ Sokol. Do areálu tanečního kola dorazilo nad 300 návštěvníků, kteří si mohli užívat celodenní program, jenž připravil výkonný výbor TJ Sokol. Pro malé děti byl k dispozici skákací hrad, možnost vystřelit si ze vzduchovky či kouzelný déšt, kdy pilot nad hřištěm Valašské Polanky třikrát proletěl a rozhazoval sladkosti. Na své si určitě přišli i starší ročníky, ať už sledováním exhibičních zápasů či návštěvou síně slávy, která mapovala historii polanského Sokolu. Rekapitulaci celého slavnostního dne přináší následující článek. 

Turnaj přípravek ovládl Bratřejov 


Program oslav odstartoval v 9 hodin ráno. Jako první dostali příležitost mladé fotbalové naděje, konkrétně kategorie starších přípravek. Na turnaj u příležitosti 80. výročí dorazily celky Bratřejova, Ústí a Valašských Příkaz. Přítomní diváci byli svědky maximálního nasazení a utkání nechyběla ani potřebná dramatičnost. Z triumfu se ve Valašské Polance radoval celek Bratřejova, jenž si pohár za 1. místo vystřílel v přímém souboji s Valašskou Polankou, která obsadila druhou příčku. O třetí místo bojovali celky Ústí a Valašských Příkaz, nakonec se pomyslný bronz podařilo vybojovat hráčům z Ústí. 

Konečné pořadí turnaje: 

1. Bratřejova
2. Valašská Polanka 
3. Ústí
4. Valašské Příkazy 

Ženy z Uherského Brodu dovedly utkání proti staré gardě až do penalt 

Odpolední program na hrací ploše odstartovalo exhibiční utkání mezi starou gardou Valašské Polanky a ženským týmem ČSK Uherský Brod. Hráčky Uherského Brodu měly ve svém středu bývalou reprezentantku České republiky a účastnici ligy mistrů Zdeňku Skupinovou a její zkušenosti byly na hřišti velmi znát. Za Valašskou Polanku pak nastoupily legendy z dob minulých. V dresu se tak proháněl Vlastimil Žák, Dušan Gajdoš, Libor Štrbík či Radek Trusina s Janem Filgasem. Dravé mládí v kategorii starých pánů reprezentovali Josef Maršálek, Jaroslav Gergela, Marek Šťastný či David Adámek. Utkání se neslo v přátelském duchu a po základní hrací době skončilo 3:3. V penaltovém rostřelu se ženám z Uherského Brodu přílíš nedařilo, vítězství tak slavil domácí tým. Po skončení utkání proběhla dokonce i výměna dresů :) 

Polanský Sokol ocenil 17 osobností klubu 

Primárním cílem oslav 80. výročí Sokolu bylo ocenění těch, kteří se zasloužili o rozvoj sportu ve Valašské Polance v minulém století. Někteří se v Sokolu pohybují dodnes nebo chodí povzbuzovat na zápasy A-týmu či mládeže. Představitelé Sokolu ocenili své zasloužilé členy památnou maketou s vyrytým jménem a dárkovou taškou, ve které nechyběly propagační předměty klubu a hlavně něco na zdraví. Slavnostního ceremoniálu se zhostil pan starosta obce Valašská Polanka Josef Daněk, přítomen byl také předseda OFS Vsetín pan Stanislav Volek a samozřejmě předseda polanského Sokolu pan Aleš Černotík. Sokol by rád ocenil i ty členy, kteří dnes již bohužel mezi námi nejsou, na jejich památku se uskutečnila minuta ticha. Jména oceněných osobností s medailonky přineseme v následujícím článku. 

A- tým remizoval s Prlovem 

Součástí slavnostního dne bylo také přípravné utkání A-týmu. Generálku si svěřenci trenéra Kučerňáka střihli s celkem Prlova. Do utkání před našlapaným publikem se Polančanům podařilo vstoupit aktivně a záhy se zásluhou Jiřího Nováka dostali do vedení. Prlov ovšem do Valašské Polanky nepřijel jen jako sparing partner, příkladně bojoval a podařilo se mu vyrovnat, když se pohlednou ranou prezentoval Vojtěch Juráň. Bylo vidět, že tropické vedro ani jednomu z celků příliš nesvědčilo, utkání tak skončilo remízou 1:1 a příliš toho před startem nové sezony nenapovědělo. 

Oslavy pokračovaly až do ranních hodin

Po fotbalových utkání přišla na řadu soutěž v kopání penalt. Do branky se postavili brankáři Břetislav Ševčík, Jakub Kolínek, Šimon Srba a Jakub Ondra. Do soutěže, kterou vedl Jan Filgas se přihlásily desítky účastníků, soutěž probíhala v kategorii ženy a muži a nutno podotknout, že fotbalisté měli zákaz, soutěž tak byla ryze amaterská a určitě přinesla plno zábavy. Program se následně definitivně přenesl do areálu tanečního kola, kde návštěvníci měli možnost shlédnout barmanskou show, zakoupit si suvenýry ve fanshopu či navštívit síň slávy, která mapovala historii a úspěchy polanského fotbalu. Režie večera se ujal DJ KOLO, jenž dokázal, že patří opravdu mezi vycházející legendy polanských celebrit. Máme informace, že po úspěšné akci se manažerovi DJ Kola může telefon zbláznit. 

Poděkování

TJ Sokol Valašská Polanka by chtěl poděkovat všem pořadatelům, kteří pomohli v rámci svého volného času zorganizovat tento slavnostní den. Jmenovitě děkujeme Obci Valašská Polanka, firmě KOVARSON, advokátní kanceláři MARŠÁLEK A ŽÍLA za jejich finanční a materiální podporu. Poděkování patří také Jakubu Ondrovi, jenž vytvořil grafiku slavnostního loga i věcí do fanshopu. Rovněž děkujeme panu Josefu Srbovi za poskytnutý materiál na DVD, jenž byl během oslav v prodeji a bude k dostání i během sezony. No a nakonec samozřejmě děkujeme i vám všem, kteří jste se rozhodli přijít v sobotu s námi slavit, pevně věříme, že vaše podpora bude nadále trvat a budeme se střetávat při zápasech našich družstev. 




 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS