Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Polančané na prahu nové sezony

12.08.2018 | Jan Tajzler

Psal se pátek 15. června roku 2007. Fotbalisté Valašské Polanky doma ze hřiště smazali Semetín a po utkání jim byl předán pohár za prvenství v Okresním přeboru Vsetín. Od té doby Polančané pravidelně nastupují v krajské soutěži známou pod názvem I.B třídy skupina A. Do 11 sezony povede polanskou družinu trenér Roman Kučerňák, jenž na lavičce Valašské Polanky zahájí svou druhou sezonu. Cílem týmu bude hrát atraktivní fotbal a bojovat o nejvyšší příčky soutěže. 

Změny v I.B třídě 


Ročník 2017/2018 nakonec opanoval poloprofesionální celek ze Semetína, jenž dokázal v jarní části využít zaváhání svých hlavních konkurentů, především Valašské Polanky a Hrachovce, k tomu ve své druhé sezoně v I.B třídě soutěž vyhrál. Tým z předměstí Vsetína však možná trochu nepochopitelně postup do vyšší soutěže odmítl a rozhodl se zůstat v geograficky atraktivnější I.B třídě. Druhý Hrachovec však nabídkou na administrativní postup do I.A třídy nepohrdl a minimálně v tomto ročníku se do Hrachovce Polančané nepodívají. Do soutěže se však vracejí staří známí, z okresního přeboru si postup zpět do kraje vybojovala Choryně. K Valašskému Meziříčí se bude jezdit také do Poličné, která přijala administrativní postup ze třetího místa, poté co Střítež nad Bečvou posun výš odmítla. I.B třídu pak opustila Lhota u Vsetína a následně také Zašová, oba tradiční celky se s krajskými soutěžemi loučí po dlouhých desetiletích. Administrativní změny pak Polančanům přiřadily ještě jednoho nového soupeře, ze skupiny B se do skupiny A posunul Slavičín B, se kterým Polančané pravidelně nastupují v přípravných utkání. 

Valašská Polanka po letech posílila kádr 

Zásahy do kádru ve Valašské Polance byly v posledních letech minimální ba prakticky téměř nulové. V letošní pauze se však příslušní aktéři polanského Sokolu činili, aby mohli tým posílit. Filozofii klubu i nadále zůstává hrát fotbal s vlastními odchovanci a nové posily byly také i k tomuto ohledu pečlivě vybrané, aby splnili především charakterovou stránku věci. Jako první se podařilo vyjednat příchod Martina Štrbíka, opora Hovězí má k Valašské Polance blíž, než by se na první pohled mohlo zdát. Především proto, že ve Valašské Polance nastupoval jeho otec Libor, jenž ve výše zmíněném roce 2007 pomohl Polančanům postoupit zpět do krajské soutěže. Ani v kabině nebude mít Martin problém s adaptací, drtivou většinu kádru zná od malička a v Sokolu všichni pevně věříme, že se stane oporou týmu. 

Druhou velkou posilou polanského A-týmu je Tomáš Chuchma. Třiadvacetiletý borec prošel fotbalovou mládeží v ligovém Zlíně, aby poté zamířil na svá divizní angažmá. V posledních sezonách jste Tomáše mohli vidět v dresech Vsetína, Velkých Karlovic či Brumova-Bylnice, odkud právě Tomáš přichází do Valašské Polanky. Podobně jako Martin Štrbík, ani Tomáš Chuchma nepřichází do neznámého prostředí, s řadou hráčů Valašské Polanky je v kontaktu již od dětských let, neboť pochází z Lužné. Tomášovou hlavní úlohou by mělo být podpořit ofenzivní činnost týmu, což výborně prezentoval v přípravném utkání s Ústím. 

Třetím příchozím je Matouš Trochta, který ještě na jaře působil v dorosteneckém kádru Vsetína. Matouš se přišel poprat o místo v sestavě do Valašské Polanky, možná i proto, že jej k Polance váže vztah ze školních let. Matouš pochází z Leskovce a v přípravných utkání dostal prostor pro to, aby se předvedl. Uvidím, jak se mladému nadějnému hráči bude v polanském Sokolu dařit. 

Přípravné zápasy v režii Polančanů 

Tým Valašské Polanky vstoupil do tréninkové fáze 16.července. Trenér Kučerňák původně chtěl odehrát tři přípravná střetnutí, nakonec však i díky kolizím v termínech krajského poháru, se musel spokojit se dvěma přátelskými zápasy. Polančané nejprve zamířili do Kateřinic, kde přípravu odstartovali i v loňském ročníku. Do utkání v Kateřinicích nastoupili všechny posily a Polančané předvedli skvělý výkon, tvořili si jednu brankovou příležitost za druhou, ale až ve druhé půli dokázali být efektivní a na půdě účastníka vyšší soutěže zvítězili 5:2. O týden později přivítali Polančané na domácí půdě ambiciózní celek z Ústí, které si na jaře vybojovalo postup ze III. třídy do Okresního přeboru. Ústí disponuje podobně jako Valašská Polanka mladým kádrem, ale Polančané si proti Ústí nebrali servítky a z utkání udělali exhibici, ve které  nastříleli 12 branek. Hned čtyři zářezy obstaral novic v polanské sestavě Tomáš Chuchma. 

Vyhlídky do nového soutěžního ročníku 

Nový soutěžní ročník odstartuje v neděli 12. srpna. Polančané začínají doma a vyzvou loňského nováčka z Halenkova. Po loňském podzimu nemůže být ve Valašské Polance jiný cíl, než znovu bojovat o nejvyšší příčky. Tým postupně nabral zkušenosti a i mladí hráči již mají v A-týmu odehráno několik sezon. Polančané budou znovu pod taktovkou trenéra Romana Kučerňáka, jenž si pro letošní sezonu prosadil širší kádr. Na marodce však nadále zůstávají hned tři borci ze základní sestavy, do prvních kol nezasáhnou Lukáš Daněk, David Ondra a Jiří Novák. Všichni však pevně věříme, že jejich návrat na hřiště je již na obzoru. Do nové sezony jdeme s maximální pokorou a uvědoměním si, že I.B třída je vyrovnaná soutěž, kde každý může porazit kohokoliv, zároveň však věříme v sílu a kvalitu našeho týmu, který má potenciál být znovu na čele tabulky. 

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 16:00
19. kolo
VS.
Valašská Polanka - Velké Karlovice + Karolinka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS