Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladší přípravka v hale na vítězné vlně

27.03.2017 | Jaroslav Gergela

Jak už jste na našich stránkách mohli číst, také tým mladší přípravky v zimě nezahálí a poctivě pracuje na svém fotbalovém růstu. Jako motivace do další práce funguje nejlépe ověření schopností v zápasech a na turnajích. Letošní zimní halová sezóna přinesla velkou porci zkušeností a tři turnaje, na nichž nehráli naši benjamínci druhé housle, si budou kluci ještě dlouho pamatovat.

Francova Lhota –  2007 a mladší – sobota 25.2.2017 (pořadatel TJ Valašské Příkazy)

Všechno začalo turnajem ročníků 2007 a mladších ve Francově Lhotě, kde jsme po jedné porážce od Štítné už nenašli přemožitele a odjížděli nakonec se stříbrnými medailemi. Odkaz na článek, který jste již měli možnost číst:

Lidečko –  2008 a mladší – sobota 4.3.2017 (pořadatel SK Lidečko)

Dalším dostaveníčkem byl turnaj v Lidečku, kde jsme sice v malé, ale krásné tělocvičně jeli s dětmi ročníku narození 2008 a mladšími. Vzhledem k menším rozměrům hřiště šlo často spíše o tuhý boj a zisk soupeřova území, nicméně i takové momenty hráči ke svému rozvoji potřebují. V turnaji nás porazil pouze FC Vsetín (3:2), který tak odjížděl s prvenstvím v kapse. Kluci byli po prohraném zápase trošku smutní, nicméně krásný pohár a stříbrné medaile za druhé místo rychle přehoupli smutek v radost. Z turnaje si odvezl cenu pro nejlepšího střelce polanský Štěpán Gergela, přičemž jeho individuální úspěch byl podpořen snahou celého týmu.

Hovězí – Sunset Group cup 2008 a mladší – sobota 18.3.2017 (pořadatel VKK)

Nejčerstvější a nejpříjemnější zážitky nám však přinesla uplynulá sobota a turnaj pořádaný oddílem Velké Karlovice + Karolinka ve sportovní hale na Hovězí. Kvalitně obsazený turnaj se hrál ve dvou skupinách, z nichž 1. a 2. týmy hráli proti sobě semifinále a následně se bojovalo o konečná umístění. V prvním zápase jsme porazili pořadatelský tým VKK 3:0 (branky Gergela 2, Janota 1), poté jsme remizovali s urostlými chlapci z Vigantic 1:1 (gól Gergela) a v boji o první místo s celkem Ústí I (Ústí postavilo do turnaje 2 týmy) jsme celkem nešťastně prohráli 1:2 (gól Gergela). Nicméně i tato porážka nás poslala do bojů o medaile. Nejprve jsme narazili na tým Ústí II, s nímž jsme ubojovali remízu 0:0 a tak přišly na řadu penalty. Všichni naši střelci byli úspěšní a když Tomáš Křupala povedeným zákrokem zneškodnil jednu střelu soupeře a následně sám zavěsil, radost z postupu do finále mohla propuknout naplno. Po hodině čekání na poslední zápas turnaje jsme se dočkali. Vyrovnaný zápas, do kterého Ústí postavilo to nejsilnější z obou týmů, rozhodl ostrostřelec Petr Janota, když s klidem kanonýra zakončil svůj únik.  Klakson časomíry oznámil konec zápasu a naši kluci se tak dočkali svých prvních zlatých medailí.

Tímto bych chtěl poděkovat jak pořadatelům zmíněných akcí za jejich obětovaný čas a energii, tak našemu Sokolu za finanční podporu, protože na startovné jsme se, na rozdíl od některých jiných týmů, nemuseli skládat.

Dík patří rovněž i rodičům dětí, kteří své ratolesti na turnajích doprovázeli a podporovali. A i když si to děti ve svém věku ještě neuvědomují, jednou jim za to budou vděční. Sport jim totiž přináší radost ze života, upevňuje jejich fyzické i duševní zdraví a vytváří živá spojení a sociální vztahy, což tablet ani internet nedokáže. To by si všichni rodiče měli co nejdříve uvědomit.

Brzy již začneme trénovat s dětmi venku, čímž si dovolujeme na naše tréninky pozvat i úplné nováčky, ideálně starší 5 let. O přesných termínech a časech budeme veřejnost informovat. 

 
Aktuální utkání
Muži A | sobota 06.04.2024, 15:30
16. kolo
5:1
Vigantice - Valašská Polanka
 
Muži A | neděle 21.04.2024, 16:00
18. kolo
VS.
Podlesí - Valašská Polanka
 
Aktuální články
 
© eSports s.r.o. & TJ Sokol Valašská Polanka - kontakt: PavelTajzler@seznam.cz; TajzlerJan@gmail.com RSS